Ova Internet stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove Internet stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod te partnera na projektu i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije. "Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica."

EDUKACIJA "UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM"

Za članove Radne skupine Partnerstva za razvoj ljudskih potencijala održan je seminar u Donjoj Stubici u hotelu Terme Jezerčica u periodu od 15.-18. lipnja 2011. godine.

Seminaru je prisustvovalo 14 članova Radne skupine Partnerstva koji su predstavljali javni, civilni i poslovni sektor s područja Brodsko-posavske županije.

Edukacija na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“ namijenjena je članovima Radne skupine u prvom redu kako bi se poboljšali administrativni kapaciteti i kompetencije pojedinih institucija. Osim toga ovom edukacijom nastoji se usmjeriti aktivnosti Partnerstva prema učinkovitijem posredovanju i usklađivanju s potrebama na tržištu rada razvojem usluga visoke kvalitete prema potrebama klijenata, razvojem vlastitih znanja, vještina i sposobnosti te promicanjem partnerskih odnosa sa sudionicima na tržištu rada.

 

Edukacija se sastojala od ciklusa radionica u trajanju od 4 dana , ukupno 24 sata izvođenja nastave i vježbe.  Kroz seminar sudionici su stekli znanja i vještine potrebne za  uspješno pisanje projektnih prijedloga za fondove Europske unije.

Edukaciju su provodili stručnjaci iz Hrvatske, točnije predstavnici Županijske razvojne agencije CTR d.o.o. CTR – RA BPŽ d.o.o. ima dugogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi EU projekata kao i u izvođenju edukacije iz Upravljanja projektnim ciklusom te držanje „projektnih klinika“ za potencijalne prijavitelje prema EU fondovima. Osim toga CTR d.o.o. ima i dugogodišnje iskustvo u pripremanju, pisanju i implementaciji projekata za EU fondove.

 

Sadržaj edukacije podijeljen je u sljedeće teme:

§        IPA – komponente, alokacije, nadležnosti

§        Programski i projektni ciklus kod IPA programa

§        Natječaji – objava, procedure, dokumentacija

§        Oblikovanje projektne ideje – analiza dionika, problema i ciljeva

§        Logička matrica projekta

§        Ispunjavanje aplication form

§        Konkurentnost projekta

§        Proračun projekta

§        Evalucija i monitoring

§        Po završetku edukacije polaznici su popunili anketni upitnik (evaluacija eduakcije) kojim se ocijenila korisnost edukacije i kvaliteta predavača.

 

Ovu edukaciju uspješno su završili slijedeći članovi Radne skupine Partnerstva za razvoj ljudskih potencijala:  Maja Balen, HGK-Županijska komora,Slavonski Brod, Ankica Boras, Đ.Đ. Energetika i infrastruktura d.o.o., Jasna Hrstić, Tehnička škola Slavonski Brod, Mirjana Jakovčev, Udruga REGOČ, Marijana Križić, Đ.Đ. TEP d.o.o., Mira Linjaković, Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, Gordana Matičević, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Eva Mirosavljević, Đ.Đ.Holding d.d.,  Svjetlana Kelemović Mostarkić, Srednja škola M. A. Reljković, Mate Pavić, V.A.M. – ING d.o.o., Željka Pergl, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije, Slavica Štefanac, POU AMC, Nova Gradiška, Krešimir Živković, Metallum d.o.o. i Martina Vitić, HZZ PS Slavonski Brod.