Ova Internet stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove Internet stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod te partnera na projektu i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije. "Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica."

STUDIJSKO PUTOVANJE U EISENSTADT-AUSTRIJA ZA ČLANOVE PARTNERSTVA ZA RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA

25.10.2011. 11:09:15

Delegacija Brodsko-posavske županije predvođena gospodinom Stjepanom Bošnjakovićem ispred Ureda za gospodarstvo Brodsko-posavske županije, a u kojoj su sudjelovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske gospodarske komore, Srednje škole Matije Antuna Reljkovića, razvojnih agencija sa područja županije, te poslodavaca Đuro Đaković i V.A.M.-ING) 19.-20.10.2011.boravila je u austrijskom gradu Eisenstadt, u cilju upoznavanja s načinom funkcioniranja lokalnog partnerstva u jednoj europskoj državi.

Delegaciju je dočekao gospodin Peter Bencsics, predstavnik regionalnog AMS-a Burgerland   (Austrijski zavod za zapošljavanje – Arbeitsmarktservice). Nakon posjeta regionalnom AMS- u i područnom uredu austrijskog zavoda za zapošljavanje te upoznavanjem sa načinom njihova rada, posjetili smo i ostale partnere ovog javnog zavoda za zapošljavanje u Eisenstadtu.

 

Uslijedio je posjet Gospodarskoj komori (Wirtschaftskammer), kao jednom od glavnih partnera u radu regionalnog i lokalnog AMS-a, i ključnom čimbeniku u procesu zapošljavanja. U sklopu Gospodarske komore, djeluje i WIFI (Wirtschafts-förderungsinstitut), Institut za potporu ekonomiji; neprofitna organizacija koja provodi obrazovne programe. 

 

Posjet Paktu za zapošljavanje Burgerland (Burgenland Territorial Employment Pact) s interaktivnom prezentacijom mogućnosti, dosadašnjih projekata koji su provedeni i kao i onih koji se trenutno implementiraju. Svrha posjeta je bila upoznati se sa načinom rada lokalnog partnerstva u sklopu Europske unije, te prenijeti znanja i iskustva na području udruživanja i međusobne suradnje državnih institucija, obrazovnih ustanova i poslodavaca, a sve u cilju osnaživanja Partnerstva za razvoj ljudskih potencijala kako bi se rad Partnerstva uskladio sa europskim standardima.

 

Posjet Tehnološkom centru Eisenstadt (Technologiezentrum of Eisenstadt), te sastanak sa njihovim predstavnikom; nakon početnog upoznavanja sa principom rada i motivima osnivanja tehnološkog centra, slijedila je rasprava u svrhu pobližeg upoznavanja sa mogućnostima koje takva vrsta institucije nudi, te razgledavanje centra.

 

Putovanje u Neutal; posjet lokalnom partneru, obrazovnom centru BUZ Neutal (Burgenländisches Schulungszentrum). Ovaj edukacijski centar provodi obrazovanje za sve kategorije nezaposlenih osoba prema zahtijevima tržišta rada.