Ova Internet stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove Internet stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod te partnera na projektu i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije. "Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica."

Sudjelovanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije na Uvodnoj konferenciji projekta „Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti“

13.5.2015. 12:35:39

Predstavnici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije sudjelovali su 12. svibnja 2015. na uvodnoj konferenciji projekta „Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti“, kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega. Svrha posjeta bila je predstaviti primjere dobre prakse Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije, te razmijeniti iskustva dvaju susjednih lokalnih partnerstava.

Uvodnu riječ imala je predsjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Požega gđa. Marija Užar koja je pozdravila sve prisutne nakon čega su se prisutnima obratili i partneri u projektu, predstavnici Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije i Županijske komore Požega. Voditeljica projekta gđa. Martina Keller predstavila je projekt i projektne aktivnosti te je uslijedilo potpisivanje Sporazuma o suradnji prijavitelja i partnera projekta. Projekt Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega „Novi pristup za stvaranje novih mogućnosti zapošljavanja“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda  Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja- faza II ukupne vrijednosti 36.925,53 EUR.

Zatim je uslijedilo predstavljanje prisutnih članova LPZ-a i iznošenje mišljenja i očekivanja od rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u 2015/2016. godini nakon čega je uslijedila rasprava i iskazivanje interesa članova o temama koje bi bile predmet LPZ newslettera. Predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, gospodin Marko Neretljak upoznao je prisutne sa rezultatima rada i poteškoćama s kojima se suočava Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Brodsko-posavske županije.

S primjerima dobre prakse LPZ-a Brodsko-posavske županije prisutne je upoznala gđa Martina Vitić. Sudionicima su prezentirana dva primjera projekata koji su provođeni u našoj županiji, a koja su imala podršku Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. U tu svrhu prisutnima su prezentirani projekt Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Slavonski Brod „Sveobuhvatna briga za ovisnog člana“ i projekt HZZ PU Slavonski Brod „Radne sposobnosti – izvor znanja“. Tom prilikom prisutnima je prikazan zanimljivi kratki film snimljen nakon završetka projekta Radne sposobnosti- izvor znanja.

Zaključak svih dionika je da treba raditi na motiviranju i unapređenju zajedničke suradnje na lokalnoj i međužupanijskoj razini što će u budućnosti pridonijeti boljem funkcioniranju Lokalnih partnerstava za zapošljavanje. Također, bitno je podići svijest svih članova o prepoznatljivosti lokalnog partnerstva kako u medijima tako i putem drugih inovativnih sadržaja.