Ova Internet stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove Internet stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod te partnera na projektu i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije. "Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica."

ODRŽANA UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA "SURADNJA ZA USPJEH"

22.10.2013. 6:57:57

„SURADNJA ZA USPJEH“ projekt je koji se financira sredstvima Europske unije u
okviru IPA programa, komponenta IV - Razvoj ljudskih potencijala, a koji je danas predstavljen u prostorima Velike dvorane Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Slavonski Brod.

Riječ je o projektu  koji je razvijen u prvome redu za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Cilj mu je u prvom redu  unaprijediti znanja i iskustva u kreiranju, razvoju, programiranju i praćenju projekata i programa u razvoju ljudskih potencijala na regionalnoj razini, ali i uspostaviti odgovarajući Sustav upravljanja kvalitetom programa i projekata koji se bave razvojem ljudskih potencijala u Brodsko-posavskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta, koji traje 12 mjeseci (rujan 2013. – rujan 2014.) iznosi 34.308,48 EUR, od čega je doprinos EU 29.964,48 EUR.

- Riječ je o trećem projektu koji počinjemo ili završavamo u zadnjih mjesec dana, što nam pokazuje da projekti i dalje stižu, te da dobro koristimo predpristupne projekte, te se nadamo kako ćemo na isti način koristiti strukturne i kohezijske projekte koji tek slijede. Ovo je možda mali projekt, ali svakako bitan za lokalnu zajednicu jer donosi edukaciju, primjere dobre prakse, međusobne suradnje – kazao je u svom obraćanju povodom predstavljanja projekta, direktor CTR-a, Dragan Jelić.

„SURADNJA ZA USPJEH“ projekt je kojeg provodi CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, a partneri su joj u njegovu provođenju Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, te Upravni odjel za razvoj i Europske  integracije.

- Završetkom ovoga projekta  mi ćemo zapravo učvrstiti sve ono što smo do sada postigli i odredili kroz oformljenje lokalnog partnerskog odnosa, koje zapravo predstavlja mjesto za razmjenu ideja ali i mjesto s kojeg možemo svojim prijedlozima utjecaati na obrazovne programe kako bi djeca završavala nastavne programe koji će im otvoriti veće mogućnosti zapošljavanja - istakao je između ostaloga ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Slavonski Brod, Marko Neretljak.

 

Danas predstavljeni projekt „SURADNJA ZA USPJEH“, samo je jedan od napora koji CTR sa svojim partnerima ulaže u osnaživanje lokalne zajednice, a samim tim i regije.

-          Ovo je samo jedan od ukupno 31 projekta iz područja razvoja ljudskih kapaciteta, koji su odrađenio ili su u tijeku, a čija je ukupna vrijednost 66 milijuna eura. Iako financijski ne spada među veće projekte „SURADNJA ZA USPJEH“ svakako ima daleko veću vrijednost u smislu provedbe i utjecaja na terenu gdje putem njega kategoriji nezaposlenih možemo pružiti znanja i vještine kako bi se kvalitetnije mogli natjecati na tržištu rada kako u zemlji tako i izvan nje - dodao je pročelnik Upravnog odjela za razvoj i Europske integracije BPŽ, Marijan Štefanac.