Ova Internet stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove Internet stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod te partnera na projektu i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije. "Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica."

Potpisan Sporazum o partnerstvu za samozapošljavanje u Brodsko-posavskoj županiji

9.4.2013. 13:42:02

Dana 11. prosinca 2012. godine na 8. sjednici Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije potpisan je Sporazum o partnerstvu za samozapošljavanje.

Potpisnici ovog Sporazuma jesu članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije, koji su relevantni dionici na tržištu rada na županijskoj razini. Sporazumom o partnerstvu za samozapošljavanje definirana su područja podrške u samozapošljavanju koju pružaju pojedini partneri, kako bi se osobama koje se žele samozaposliti pružila maksimalna podrška u njihovom poduzetničkom pothvatu.

Od strane svih sudionika prihvaćena je inicijativa za formiranje Partnerstva za samozapošljavanje u obliku partnerskog sporazuma s opisom aktivnosti koje će pružati pojedini partneri, te inicijativa da se isto razvija u okviru Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Sporazum su uz Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali i predstavnici Brodsko-posavske županije, CTR - Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Slavonski Brod, Obrtnička komora Brodsko-posavske županije, Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. i Razvojna agencija grada Slavonskog Broda. Sporazum je temelj za stvaranje partnerstva, kako bi se otvorila mogućnost financiranja programa samozapošljavanja na lokalnoj razini i iz sredstava EU, te time pridonijelo boljem funkcioniranju Lokalnog partnerstava za zapošljavanje.
Zaključak svih dionika je da međusobna suradnja treba biti operativna na način da svi partneri u postupku samozapošljavanja pružaju adekvatnu podršku nezaposlenim osobama tijekom čitavog procesa.