Ova Internet stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove Internet stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod te partnera na projektu i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije. "Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica."

ODRŽANA 7. SJEDNICA LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

5.11.2012. 11:42:55

31. listopada 2012. godine održana je 7. Sjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Članovima Lokalnog partnerstva Brodsko-posavske županije održana je edukativna prezentacija o pretpristupnim i strukturnim fondovima Europske unije. Poseban naglasak stavljen je na pitanja koja se odnose na pisanje projekata i kandidiranje istih prema različitim izvorima financiranja.

Ujedno su prezentirani  i najavljeni natječaji iz IPA programa. Dogovoreno je formiranje radnih skupina za pojedine natječaje koji su najavljeni za kraj 2012. godine i početak 2013. godine u cilju stvaranja što učinkovitijeg Partnerstva koje će razrađivati problematiku u skladu sa ciljevima i aktivnostima svakog pojedinog natječaja. Zajedničke analize tržišta rada koje će se izraditi koristit će za sve projekte što će donijeti i značajne vremenske uštede. Sve promjene idu u smjeru što učinkovitijeg pripremanja projekta od strane svih sudionika  Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, gospodin M. Neretljak najavio je uvođenje nove usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od 1.studenog 2012. godine– savjetnika za samozapošljavanje, sa svrhom još intenzivnijeg poticanja samozapošljavanja. Usluga će biti posebno namijenjena nezaposlenim osobama koje imaju poslovnu ideju ali im nedostaju specifična znanja iz poduzetništva, posebno iz izrade poslovnog plana i slično. Također je najavljeno da će se i LPZ BPŽ aktivnije uključiti u poticanje samozapošljavanja, i to formalnim sporazumom koji će definirati obveze pojedinih partnera.