Ova Internet stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove Internet stranice isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Slavonski Brod te partnera na projektu i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije. "Europsku uniju čini 27 zemalja članica koje su odlučile povezati svoja znanja, resurse i sudbinu. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pri tome kulturnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica."

ODRŽANA ČETVRTA SJEDNICA PARTNERSTVA ZA RAZVOJ LJUDSKIH POTENCIJALA

16.12.2011. 7:45:17

Četvrta sjednica Partnerstva za razvoj ljudskih potencijala održana je 15. prosinca 2011. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore,Županijske komore Slavonski Brod.

 Sjednica Partnerstva za razvoj ljudskih potencijala posljednja je sjednica u okviru aktivnosti projekta "Radne sposobnosti-izvor znanja" koji završava 26. siječnja 2012. godine. Daljnje aktivnosti Partnerstva za razvoj ljudskih potencijala nastavljaju se u okviru Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije. Na održanoj IV. Sjednici Partnerstva, Martina Vitić je izvijestila nazočne o provedenim aktivnostima. Studijsko putovanje u Austriju od 19.-20. listopada 2011. godine u austrijski grad Eisenstadt za 10 članova Radne skupine Partnerstva bilo je iznimno korisno i ciljano putovanje. Tijekom dvodnevnog boravka članovi Radne skupine upoznali su se s načinom funkcioniranja lokalnog partnerstva u jednoj europskoj državi. Delegaciju je dočekao gosp. Peter Bencsics, predstavnik regionalnog zavoda za zapošljavanje u pokraijini Burgenland (AMS). Posjetili smo i ostale partnere s kojima austrijski javni zavod za zapošljavanje redovito surađuje, kao što su Gospodarska komora, WIFI-Institut za potporu ekonomiji, zatim Tehnološki centar, Neutal-obrazovni centar i Pakt za zapošljavanje. Na licu mjesta mogli smo se uvjeriti u korisnost suradnje među ključnim institucijama kao i u način funkcioniranja sustava u cilju povećanja zapošljivosti nezaposlenih osoba.

Osim toga, 30. studenog 2011. godine  polaznici su uspješno završili program usavršavanja za industrijskog poslovođu u strojarstvu i građevinskog poslovođu. Tom prigodom, polaznicima su u prostorijama Tehničke škole Slavonski Brod dodijeljene diplome. Svi polaznici iskazali su zadovoljstvo sadržajem programa, kvalitetom predavanja i zalaganjem profesora. Kako su program usavršavanja pohađale zajednički nezaposlene i zaposlene osobe navedeno je imalo pozitivan utjecaj na integraciju nezaposlenih osoba, obzirom da se već četvero nezaposlenih osoba zaposlilo.

Daljnje projektne aktivnosti odnose se na pripremu Završne konferencije koja će se održati u siječnju.